Tegnekonkurransevinneren er kåret

Tegnekonkurransevinneren er kåret

Publisert av Svein Andrésen den 07.12.22. Oppdatert 22.12.22.
Distriktsrådet har gjort sitt valg.  Den beste tegningen i årets Fredsplakatkonkurranse er laget av Milla Øversjøen Espeland fra Jessheim skole. 

Tegningen er innsendt av Lions Club Ullensaker.
Klubben hadde også fjorårets vinner av tegnekonkurransen.  

Det var mange gode bidrag som ble innsendt til årets konkurranse, som hadde "Lead with Compassion"" som på norsk blir "Å lede med empati", og Milla kapret altså 1. plassen i vårt distrikt.  

Distriktsvinneren sendes videre til en Norgesfinale. Deretter sendes tegningen videre til den internasjonale finalen. Den internasjonale vinneren og to familiemedlemmer får reise til “Lions Dag med FN”, som vanligvis arrangeres i februar/mars. Der får vinneren overrakt en premie på 5000 USD. De neste 23 internasjonale vinnerne mottar en pengepremie på 500 USD. 

Vi gratulerer Milla Øversjøen Espeland, og krysser fingrene for at hennes bidrag gjør det godt også i den nasjonale konkurransen.

Undre juleavslutningen på Jessheim skole og ressurssenter 21. desember - i nærvær av 500 elever, kom VDG 1 Gunnar Åsvangen (t.v) og klubbmester Leif H. Bakkeli, Lions Club Ullensaker, innom for å gi henne de synlige bevis på at hun er distriktsvinner.
Her fikk hun overrakt Lions diplom og en gavesjekk på kr. 1000.-.

 

Lions Fredsplakatkonkurranse

er en årlig, internasjonal tegnekonkurranse for barn mellom 11 og 13 år. Programmet er et samarbeid mellom Lions Clubs International
og FN.

Målet er å oppmuntre til refleksjon og kreativitet rundt fredstanken, og passer fint for markeringen av FN-dagen 24. oktober. Tegnekonkurransen har nytt tema hvert år, og handler alltid om fred. 

Noen fakta om Lions Fredsplakatkonkurranse

  • Lions Clubs International og FN har samarbeidet i over 70 år.

  • Lions Fredsplakatkonkurranse arrangeres i 2022 for 35. gang.

  • Det anslås at 450.000 tegninger årlig er med i konkurransen på verdensbasis.

  • I Norge deltar barn ved rundt 200 skoler.

  • Målet er å fremme kreativitet og refleksjon rundt temaet fred hos barn og unge.

I Norge inviterer vi barneskoler til å delta med 7. klassene. 

Les mer om Fredsplakatkonkurransen