Nye brønner sponset av Lions åpnet i Malawi

Publisert av Svein Andrésen den 14.11.22.

Ola Grønn-Hagen melder: Vi har nettopp ferdigstilt en boret brønn ved Kapanda videregående skole. Det er en skole med mange hundre elever. Vi har tidligere bygget en lærerbolig der. Denne brønnen er sponset av Tove Døsen, LC Engerdal-Rendalen,  som er med meg på denne turen. Flere andre brønner som er åpnet i løpet av denne turen, er også sponset av Lionsklubber.

Jeg har sett litt på kostnadene for dette året. Ved utgangen av oktober hadde vi ferdigstilt 50 brønner som er gravd og 5 brønner som er boret. Hvis vi antar at vi borer ytterligere 5-6 brønner betyr det at vi borer ca. 20 %. Graving av brønn skjer som dugnadsinnsats fra landsbyen, disse brønnene blir derfor billige. Men hvis vi ser på totale kostnader kommer vi likevel ut med ca. kr 10.000 per brønn i gjennomsnitt. Disse 60 brønnene koster ca. kr 600.000. Ca. 13.000 personer får rent vann fra disse brønnene. Det vil si en pris per hode på 46 kroner. Det er ikke mye mer enn man må betale for en vannflaske på Gardermoen. Den store forskjellen er at ei vannflaske varer noen timer, en brønn kan vare evig.

Som kjent har vårt distrikt hatt støtte til Malawi som distriktsprosjekt fram til 2022.

Klikk HER for å gå til Facebook-siden til Grønn-Hagen Malawi Foundation og se flere bilder og videoer fra turen og arbeidet som er gjort i Malawi.