Lions Gjøvik med stor gave til alpinanlegg

Publisert av Svein Andrésen den 01.04.22.

Lions Club Gjøvik støtter bygging av ny skiheis i Hovdebakken med overskuddet fra fjorårets andeløp kr 150 000.-.

På bildet fra venstre: Morten Engen og Roger Søvsberg fra Gjøvik skiklubb. Svein Arne Mæhlum og Tom Wasenden fra Lions Club Gjøvik.

Lions motto er: Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne. I Hovdebakken bygges gode relasjoner og vennskap som igjen bidrar til å bygge gode vaner. Det er i Lions ånd å bevilge penger til dette gode formålet.

Det er også tidligere vedtatt at overskuddet fra Hunnselva andeløp skal gå til gode formål for Gjøviks befolkning.

-----------------------------------

Selv om bakken er liten er den et viktig samlingspunkt for barn og unge i Gjøvik og omegn. Nettopp det at bakken ligger midt i sentrum gjør at alle i byen, uavhengig av bakgrunn, foreldres engasjement eller andre forhold, kan benytte seg av bakken. Man er ikke avhengig av å bli kjørt i bil for å nå bakken, så det er lett å komme seg på ski for alle. Bakken gir derfor barn og unge en unik mulighet til å stå på ski. For barn og unge i Gjøvik og omegn betyr Hovdebakken enormt mye. Her kan de leke, utvikle seg, konkurrere, bygge vennskap og bruke fritiden sin i trygge omgivelser. Dette har derfor blitt et av de mest populære tilbudene til barn og unge på Gjøvik. Anlegget er både en sosial samlingsplass for uorganisert aktivitet, en treningsarena, og brukes av svært mange barn og unge både fra nærområdet og fra hele Gjøvik-regionen.

Tekst og foto er hentet fra LC Gjøvik sin Facebook-side