Vel gjennomført tulipanaksjon

Publisert av Svein Andrésen den 03.05.22.

Tulipanaksjonen 2022 er avviklet. Over hele distriktet har lionsmedlemmer vært i aksjon og promotert både Lions, Mitt Valg, Tulipanaksjonen og mere til.

På klubbenes nettsider og Facebook-sider har vi registrert stor aktivitet og mange positive tilbakemeldinger på vår årlig aksjon. På vegne av alle klubbene som har vært i aksjon, tillater vi oss å si hjertelig takk for støtten vi opplevde. Mer enn 162 000 tulipaner ble solgt denne dagen. Og vi vet at det var mange på ulike institusjoner som fikk glede av tulipaner i tillegg til alle de som kjøpte med en bukett eller flere for å støtte.

Bildet til denne artikkelen har vi fått fra Jo Espen Brenden i Hamar Arbeiderblad 29. april, sammen med en tekst som vi gjerne bringer videre, og lar det stå som et innslag fra årets aksjon:

Den 40 år gamle tradisjonen har blitt lettere å gjennomføre: – Merker at folk har mye bedre kjøpekraft

Bildetekst:
Lionsklubbene i Stange, Storhamar, Vang og Romedal skal selge tulipaner igjen. Fra venstre: Arve Fossum, Kåre Rise, Kjell  Børresen og Erling Bjørtomt.
FOTO: Jo E. Brenden

– Det er blitt lettere og lettere å selge tulipaner, sier Lions Club-herrene i regionen i forkant av den årlige tulipanaksjon som avvikles fredag og lørdag. Det er en munter stemning blant herrene fra Lionsklubbene Storhamar, Vang, Stange og Romedal. Det er tid for å selge tulipaner igjen.

De er startklare og klare for mange hyggelige treff, og det er ventet at man i løpet av et par dager vil selge rundt 12.000 tulipaner i vårt område.

Vippser og gir penger

Lions Club Storhamar vil stå på Maxi og Storhamarsenteret.

– Og så har vi Kiwi Utfarten, hvor vi bruker å stå. Butikksjefen der er så snill at han har sagt at i år så tar han ikke inn tulipaner til salg denne helgen, for at folk heller skal støtte oss, sier Kåre Rise.

Lions Club Stange vil være på plass ved alle butikkene i Stange og Romedal, og tjuvstarter med litt salg torsdag.

I Romedal har man samarbeid med Vallset jente- og guttekorps fredag.

– Vi står i Ilseng, Hekne, Romedal og Vallset, opplyser Erling Bjørtomt fra Lions Club Romedal.

Arve Fossum fra Lions-klubben i Stange mener aksjonen, som har vært gående i snart 40 år, er blitt lettere å gjennomføre:

– En merker at folk har fått mye bedre kjøpekraft. Før så kjøpte folk en eller to tulipaner, mens nå går det gjerne flere buketter i slengen. Eller så gir de bare 200 kroner med beskjeden: «De blomstene har jeg ikke behov for, men jeg vet hva dere driver med», forteller Fossum.

– Og folk vipser. Det er jo veldig lettvint, sier Rise, som sier at når tulipanene er betalt så får man en kvittering på at hele beløpet går til lokalt barne- og ungdomsarbeid mot narkotika.

– Gjennom Lions har møtt mange av ungdommene som sliter med narkotikamisbruk. Hvem havner utpå? Det kan være hvem som helst. Og hvis vi sier at en misbruker har 20 sin nære krets, så er det mange som rammes av narkotikaproblemet i Norge, sier Fossum.

Derfor tror Lions på å starte jobben med å forebygge tidlig.

– Bygge barn

I det siste har Vang og Storhamar i stor grad støttet skoler og Storhamar idrettslags barn i ishockey og håndball med skolering i «Mitt valg».

«Mitt valg» er et program som lærere og trenere kurses i for å gi barn og unge sosiale og emosjonelle kunnskaper slik at de lærer å ta sine kloke valg:

Mottoet for programmet er «Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne».

– Her er det morsomme aktiviteter i barnehagen, livsmestring og folkehelse i skolen, trygghet, samhold og mestring i et inkluderende treningsmiljø i idretten, forteller Rise.

Alle trinn berører «kroppen min og jeg», for å forebygge vold og overgrep.

I tillegg inneholder «Foreldrerommet» samarbeidet mellom hjem og barnehage, skole og idrett, for å fremme livsmestring og en god psykisk helse.