Storslagen gave fra LC Vestre Toten

Publisert av Svein Andrésen den 18.11.20. Oppdatert 20.11.20.

Dette er det største prosjektet klubben noen gang har vært med på.

Gaven denne gangen er et terrenggående redningskjøretøy til bruk i all slags terreng.

På nettsiden til Radio Toten kan du høre innslaget om gaven!

Saken er publisert med tillatelse fra LC Vestre Totens Facebook-side

(Bildet til saken er tatt av Jan Erik Sandmo)

Vestre Toten Brann og Redning skriver dette om gaven på sin Facebook-side:

Lions Club Vestre Toten har valgt og gi oss en fantastisk gave!!

President Carl Benny Kaldal kunne overrekke den store nyheten forrige uke, om at Lions Club Vestre Toten støtter oss i VTBR med et nytt terrenggående kjøretøy. En såkalt UTV, dette kjøretøyet sikrer oss i brannvesenet en unik og robust ressurs som gjør oss i stand til å kunne yte livreddende innsats og førstehjelp i krevende terreng utenfor bilvei🚒
Denne vil gi økt trygghet og er en gave som kommer alle våre innbyggere tilgode❤️. Det skjer av og til hendelser der noen blir syke eller skadet ute i terrenget, på fottur, sykkel eller på ski. Nå vil brannmannskapene våre stille mye bedre rustet hvis slike situasjoner oppstår og sørge for at responstiden går betraktelig ned.
I tillegg vil kjøretøyet kunne fylle viktige transportbehov ved andre oppdrag, som for eksempel skogbranner og hendelser på Gjøvikbanen. Kjøretøyet skal bygge opp med båre slik at vi kan utføre livreddende førstehjelp mens pasienten transporteres ut til ventende ambulanse eller helikopter. Dette gir oss en unik mulighet til å igangsette førstehjelp på et tidligere tidspunkt, det står ofte om viktige minutter for den som trenger hjelp.
Kjøretøyet er fullfinansiert av Lions Club Vestre Toten, men også andre samarbeidspartnere er tilknyttet prosjektet for å få det realisert. Disse er
LESS Emergency Equipment
Sykehuset Innlandet
ambulansetjenesten,
Elite Bil As
Bertel O. Steen
Metallco Oppland As
Wangen AS
Meca Gjøvik
og brannidrettslaget til Vestre Toten Brann og Redning. Takk til alle som har gjort dette mulig!
Vi i brannvesenet er utrolig stolte og takknemlige for at Lions gir oss denne gaven, det tverretatlige samarbeidet i regionen vil nå få enda større muligheter. Og dette kjøretøyet vil komme de nødstilte til gode. Takk til dere i Lions for jobben dere gjør🧑‍🚒👩‍🚒❤️
Lions Club er kjent for sitt lokale engasjement og arbeidet deres finansieres i hovedsak av kalendersalg, salg av strøsand og dugnader. Alle innsamlede midler går uavkortet tilbake til veldedige formål i lokalområdet.
Vi oppfordre alle til og kjøpe årets kalender av Lions Club🤩👍
Kjøretøyet blir lik den på bilde, dette er bilde er av UTVen som
Ringerike brann- og redningstjeneste
har og vi har lagt på våre farger. Vi ønsker også å rette en stor takk til brannvesenet på Hønefoss for all hjelp, faglig og teknisk.
Kjøretøyet er bestilt og vi håper den ankommer rett på nyåret, da starter jobben med bygging av båre innfesting og utvikling av kjøretøyet sammen med Less og Ambulansen.
Vi gleder oss til fortsettelsen❤️🧑‍🚒👩‍🚒🚒