Månedsbrev fra Distriktsguvernøren mars 2021

Månedsbrev fra Distriktsguvernøren mars 2021

Publisert av Svein Andrésen den 02.03.21.

Hei alle gode Lions i 104 B. Mars allerede. Det er vår! Og jammen kom vårfølelsen også da temperaturen økte med 20 grader over natta. Det er deilig at det går mot både lysere og varmere tider. Og forhåpentlig tider uten pandemi.

Månedsbrevet tar denne gangen for seg Nytt hovedprosjekt utland, Tulipanaksjon, Lions Mint, Lions Røde Fjær og distriktsmøte. 

Til tross for pandemi er det gledelig å se hvor mye aktivitet som faktisk er utført. Dere gjør en utrolig god jobb innenfor rammene av smittevernhensyn. I slike tider trengs vi mer en noen gang. Jeg blir stolt når jeg ser hvor utrolige flinke dere er til å få det til. I helga hadde vi møte i Guvernørrådet. Mye handlet om gjennomgang av saker til Riksmøte. Slik møter minner oss om flere ting. Hvor mangfoldig aktivitet vi har i Lions, hvordan vi utgjør en forskjell for mange og hvor heldige vi er som får drive med Lionsarbeid.

Strategi for utenlandsvirksomheten i Lions – nytt hovedprosjekt

Av de virkelig viktige tingene vi behandlet på Guvernørrådsmøtet var strategien for utenlandsarbeidet i Lions Norge. På riksmøte for snart to år siden ble retningen for det nye hovedprosjektet bestemt. Vi skal bygge på det vi ha gjort i Uganda, Zambia og Malawi. Innsatsområdene er som tidligere helse, vann og utdanning. Øyeklinikkene skal oppgraderes, vi skal fortsatt bygge brønner og ha fadderbarn. Det nye elementet er lokalsamfunnsutvikling – vi skal ta ansvar for å legge til rette for utvikling av hele landsbyen rundt øyehelseklinikken eller brønnen. Vi skal støtte opp under utviklingen slik at det lille lokalsamfunnet på sikt vil klare seg selv. Her vil det være muligheter for klubber, soner og distrikter å ta ansvar for et eller flere delprosjekter. Er dere interessert i å etablere et prosjekt kan dere ta kontakt med den nye utenlandssjefen vår Anette Pemmer som vil hjelpe dere videre. Dere kan også høre mer om dette på riksmøtet som i år er digitalt. Gå til GNIST for å melde deg på Riksmøte eller for å finne Anette. 

Tulipanaksjon

Det er fortsatt ganske få klubber som har bestilt tulipaner. Jeg vet dette er et år som gjør dere usikre i forhold til hva som er mulig. Tulipanaksjon er viktig for å kunne drive Mitt valg – et holdningsbyggende program for unger som gjennomføres i skolene og skaper mestring og bygger toleranse. Ekstremt viktig. Kan dere som ikke har bestilt tulipaner være så snill om det å likevel kan være mulig å gjøre noe. Det er ekstra viktig i år i og med at fjorårets aksjon ble avlyst. Logg dere på GNIST og bestill.

Dere finner bestillingen her, siste frist 19. mars.

Lions mint

Mange av dere gjenkjenner nok denne saken her. Det er solgt mye mint oppigjennom åra. De er solgt på mange ulike vis gjennom butikker, på egne arrangementer, som giveaways osv. Det fortsatt mint på lager. De koster kr 490 inkl frakt pr. kartong. Det er om lag en krone pr.rull. Løp og kjøp. Her er det gode muligheter for inntekter til godt Lionsarbeid. For bestilling kontakt Lions Mint Norge - Helene og Jonny Steindal med SMS på tlf 92632130

Lions Røde Fjær – utsatt igjen.

Koronaen har gjort at Lions Røde fjær må flyttes - nok en gang. Aktivitetsperioden vil bli fra november 2021 til mars 2022. Beløpet overrekkes på Beitostølen 19.mars 2022. Selve Bøsseinnsamlingen vil skje fra 11-13.februar 2022. Sett av datoen.

Distriktsmøtet 17.-18. april

Påmeldingen til distriktsmøte er åpen slik dere har fått beskjed om på mail. Hvorvidt og om vi faktisk kan gjennomføre distriktsmøtet fysisk vet vi ikke i skrivende stund. Valget om vi skal gå for et fysisk møte, en blanding av fysisk eller digitalt eller bare digitalt tar vi den 8.mars. Det er fristen for å melde seg på til fysisk møte. De som har meldt seg på til fysisk møte vil selvsagt få refundert pengene sine dersom møtet blir digitalt. Ny beskjed vil bli gitt i midten av mars

Med vennlig hilsen

Og helt til slutt. Jeg minner om at det er viktig at dere registrerer aktiviteten i MyLion!
Om lag 4 av 10 klubber rapportere i My Lion. Registrer aktivitet nå så får vi bedre oversikt og mer gjennomslag i samarbeidet med andre. Les mer i forrige månedsbrev.