Lionsbesøk fra Litauen

Publisert av Svein Andrésen den 15.09.22.

Lionsklubbene på Øvre Romerike har i mange år hatt innsamling og reist med lastebillass til mottakere ved barnehjem i Litauen.

Som et resultat av dette, der Lionsveteran Einar Kjøren (86) fra Lions Club Eidsvoll Sør har vært krumtappen, har Lionsklubbene i Eidsvoll denne uka (uke 37) hatt besøk av Lionsmedlemmer fra Uzpaliai i Litauen.
De åtte Lions-vennene fra Litauen har vært på sightseeing til Holmenkollen, Frognerparken, Roseslottet og Lions hundeskole i Oslo samt besøkt Eidsvoll 1814 og Råholt Ungdomsskole som i en årrekke har deltatt i innsamling til barnehjemmene i Litauen.
De fikk også med seg ei arbeidsøkt sammen med Lions Eidsvoll Sør der de deltok i fylling av grus i 700 sekker for salg når vinterens isføre setter inn. Besøket ble avsluttet på Løntjernbråten i Gullverket der Lions Club Eidsvoll var vertskap og fortalte om sin bruk av det flotte stedet til aktivitetsdager, skikafé, kanopadling og utleie. Det ble servert hamburger og drikke og det hele ble avsluttet med uformelle aktivitetskonkurranser mellom Lionsklubbenes medlemmer før de to lokale Lionsklubbene og ildsjel Einar Kjøren fikk gaver fa de besøkende.
Etter Eidsvoll-besøket dro litauerne videre til sin fadderklubb i Romedal.

Saken er hentet fra LC Eidsvoll Løntjernbråten sin Facebook-side. Hele saken med flere bilder kan du lese her